Film og foto av auksjonsåringer

Påminnelse treårskonk 2022

Hei alle sammen og God Påske!

For litt ekstra påskekos minner vi om årets treårskonk, den åttende i rekken!

Konkurransen går ut på at man velger seg ut 10 hopper og 10 hingster/vallaker fra vedlagte liste over 2019-årgangen (en tab for hvert av kjønnene). Vinneren er den som har høyest totale beløp innkjørt på sine 20 hester. Dette er innkjørte penger hestene har kun som 3-åringer, og innen den 1.november 2022.

Førstepremie er en flyreise til Prix d’Amerique med 2 netter på hotell. Andre- og tredjepremie er middag for to personer i forbindelse med V75-kjøring. Dette har vanligvis vært siste finale på Bjerke i desember i forbindelse med utdeling av «Årets Made In Norway».

Hvis det har sneket seg inn noen utenlandskfødte navn på lista vi har fått så skal disse ikke tas med. Det er kun norskfødte hester som skal med i stallene, og det er kun innkjørte penger i treårssesongen.

Regjerende mester er Torbjørn Tronsmoen!

Frist for innsendelse er 21. april.

Lykke til!

Med vennlig hilsen oss i Styret

Du finner liste over 2019-årgangen her

Årsmøtet 2022

Avlsorganisasjonen Travavl.no har fått gjennomslag for flere av sine forslag det siste året. – Håpet er at våre bidrag kan være med på å gi travsporten sårt trengte oppturer i tiden som kommer, sier leder Per Erik Hagen.

Årsmøtet i Travavl.no ble gjennomført på Teams onsdag 23. februar, siden Oppdretterseminaret var avlyst sist helg.

Av sakene Travavl har fått gehør for er at det skal ansettes avlssjef i DNT, at det er gjennomført felles filming av auksjonshester og at det går mot heving av premiene i unghestløpene for bredden av gode treåringer. – Vi er nødt til å styrke interessen for travsport for å på sikt styrke mulighetene for å drive oppdrett av travhester, sier Per Erik Hagen.

Han ble gjenvalgt som leder. Gjenvalgt i styret ble Hanne Lynne, mens Ments Tore Møller er nytt styremedlem. Charlotte Svendsen og Majken Amundsen er nye varamedlemmer. Mona Gåsbakk ble takket for mangeårig innsats i styret.

Selve årsmøtet ble udramatisk. Det kom signaler om at styret også bør arbeide for å styrke arenaopplevelsene, for å bidra til større interesse for sporten. Flere av deltagerne ytret også ønske om å reise ut på tur etter at pandemien har roet seg,

Her finner du Referat for Årsmøtet 2022, samt Årsmelding og Regnskap for 2021

og opptak av Teams-møtet som ble avholdt kan du ser på Youtube her.

Info om fødselsregistrering

Kopi av infoskriv fra Det Norske Travselskap 23. februar:

Du kan nå på en enkel måte innrapportere resultat av bedekning 2021 i DNTs kundeportal «Min Side». Dersom hoppen gikk tom, har kastet eller abortert skal dette også innrapporteres. De som ikke har tilgang til Min Side vil få fødselsmelding tilsendt pr. post eller e-post. Føll kan eventuelt registreres som udøpt, navneforslag må da eventuelt sendes pr. epost ved en senere anledning.

Har du ikke tilgang til Min Side, eller har du spørsmål?
Informasjon om kundeportalen, hjelp til innlogging eller øvrige spørsmål vennligst kontakt DNTs Servicetorg på post@travsport.no .

Innrapporterte bedekninger 2021
Vedlagt følger liste over hopper som er registrert bedekt i 2021. Dersom du ikke finner hoppen din på vedlagte liste ta kontakt med hingsteholder. Hingsteholder må skriftlig gi oss beskjed om hoppe, hingst og bedekningsdato. Ved bedekning i utlandet er hoppeier selv ansvarlig for å gi beskjed til DNT, epost: post@travsport.no. Dersom bedekning 2021 ikke er innrapportert vil du ikke ha mulighet for å registrere resultat av bedekning 2021.

Oppdretter
Oppdretter av føll under norsksertifisert hoppe er den som ved føllets fødsel er registrert i DNTs register som eier av moren. Ved eventuell endring av oppdretter skal søknad fremlegges samtidig med registrering av føllet. Søknad skal foreligge på DNTs standardiserte skjema, se vedlegg.

Sertifiseringspakker for føll født 2022
Sertifiseringspakker vil bli sendt til oppdretter fortløpende.

Priser 2022
Det er en besparing på kr 300,- ved å registrere resultat av bedekning på Min Side kontra manuell innsending av fødselsmelding. Minner også på at det vil ilegges ett gebyr ved for sen innrapportering av født føll.

Last ned:

Informasjon fødselsregistrering 2022

Bedekte hopper 2021 (pr. 20.2.22)

Søknadsskjema for endring av oppdretter

Årsmøtet 2022

Minner alle medlemmer om Årsmøtet som går av stabelen på Microsoft Teams onsdag 23. februar kl 19.00.
Send en epost til info@travavl.no for å melde deg på, så kommer det dokumenter og en link til møtet når du er registrert.
Hilsen styret

Utdeling av Årets Made In Norway

Oppdretterne til årets «Made In Norway» ble i går hedret på Bjerke Travbane i forbindelse med V75-finalene i årets siste serie.
Fantastiske Hickothepooh (9) er av Travavl.no sin jury kåret til årets «Made in Norway» 2021. Årets prestasjoner ble kronet med seire i Gruppe 1-løpene Finlando Ajo og Ulf Thoresen Grand International. Niåringen, oppdrettet av Torbjørn og Birgitta Selvåg fra Koppum, er vår beste norskfødte varmblodstraver i år. I tillegg til de to seirene i internasjonale toppløp tjente Hickothepooh i sum 2.213.028 kroner på 11 starter, og han travet 1.09.9 som raskest. Han startet også i Elitloppet i år. Totalt har Hickothepooh vunnet 24 løp og tjent 4.198.949 kroner. Hickothepooh og teamet rundt hesten har med sin unike historie også gitt travsporten mange flotte oppslag i ulike medier.
Grattis til oppdretterne Torbjørn og Birgitta Selvåg og kretsen rundt Hickothepooh, Team Bullern og Kristian Malmin, og eierkretsen Stall Sørli Kiosk ved Ernestas Tijunelis .
Torbjørn og Birgitta Selvåg er oppdrettere av Hickothepooh. Foto: Jan-Fredrik Møller

Vinneren av 3-årskonk’en er…..

RESULTAT 3-ÅRSKONKURRANSEN 2021!
Her er premielisten i årets Treårskonk. Vinner er den som har det beste sammenlagte tallet for innkjørte penger i år for 10 hingster/vallaker og 10 hopper i 2018-årgangen, og det er kun innkjørte penger i treårssesongen som gjelder, til og med den 31.oktober Vi hadde i år rekord deltakelse, og et enda høyere nivå enn tidligere med innkjørte totalsummer på de ulike stallene. Moro!
Noen få hadde med seg Hoppekriterie- og Oaksvinner Thai Brooklyn som har passert 1,2 millioner innkjørt i 3-årssesongen (over 1,5 mill totalt i karrieren), noen flere hadde Märthavinner (hoppeavdeling) Readyforwine som også ble annen i Hoppekriteriet og Oaks. Ingen hadde fått med Märtha- og Kriterievinner I.D. Exceptional på sine lister! Men en deltaker har med seg svensk kriterievinner Brenne Odin og hoppekriterietreer Nordsjø Anna, men disse tallene er fra feil rase og vi kan dessverre ikke ta dem med 🙂.
Vinneren er, etter noe justeringer fra forrige oppdatering, Torbjørn Tronsmoen med 4,8 millioner innkjørt på sin stall! Vi gratulerer. Førstepremien er en flyreise til Prix d’Amerique med 2 netter på hotell. Andreplassen går til fjorårsvinner Ments Tore Møller med drøyt 4,4 mill og tredje Odd Erik Wølner som også var hadde over 4 millioner innkjørt på sine hester. Andre og tredjepremie er middag for 2 i forbindelse med V75-kjøring.
(Et lite OBS til vinnerne. Ta kontakt med oss for premier, ikke bestill på egen hånd)

Avlsstall

Dere har sikkert allerede hørt om konseptet Avlsstall.no som er et konsept jobbet fram i samarbeid mellom DNT, Veikle Balder og Travavl.no, som et ledd i å stimulere norsk oppdrett og dermed norsk travsport.

En Avlsstall skal være et komplett kvalitetstilbud som oppfyller visse kriterier satt av arbeidsgruppa, og skal kunne tilby oppstalling av avlshopper og føll, og annen jobb som hjelp til føllinger, bedekninger, og sørge for alt det daglige hestene trenger av håndtering, stell, fôring, og helsemessig oppfølging. Alt under ordnede forhold mht kontrakter. Websiden www.avlsstall.no er laget for å formidle kontakt mellom kjøpere av slike tjenester og de som kan tilby tjenester. Kundene kan for eksempel være folk som ønsker å drive med oppdrett men ikke har mulighet hjemme, kanskje har en løpshoppe de har pensjonert og ønsker et føll fra. Prosjektet er ment som en formidling mellom oppdrettere og drivere og det er disse partene som inngår kontrakt seg imellom.

Søknad om DNTs Eliteavlshoppe

Hoppeeiere har anledningen til å søke om utnevnelse av DNTs Eliteavlshoppe for egen hoppe. Fristen er mandag 1. november.

Gå til DNT sin webside for mer informasjon og kriteriet


Foto: Eirik Stenhaug

Styret: Ments Tore Møller